auton suodattimet mercedes-benz, volvo ja bmw

Voit hakea sopivia varaosia autoosi syöttämällä kenttään rekisterinumerosi tai valitsemalla mallin listalta:

Hae rekisterinumerolla

Suodattimet BMW

Öljynsuodatin

Moottorin palotapahtumassa muodostuu epäpuhtauksia ja kun moottorin eri osat liikkuvat, muodostuu kitkaa joka puolestaan irrottaa pieniä metallihiukkasia. Moottorin öljyn tehtävänä on toimia kitkaa vähentävänä tekijänä ja johtaa hiukkaset ja muun epäpuhtauden pois moottorista. Tämän lisäksi öljyllä on suuri rooli myös lämmönjohtamisessa. Epäpuhdas voiteluaine ei siirrä lämpöä yhtä hyvin kuin puhdas voiteluaine. Öljynsuodattimen tehtävänä on siis pitää moottoriöljy puhtaana, jotta se toimisi halutulla tavalla.

Pahimmillaan suodatin voi tukkeutua ja johtaa täydelliseen moottorivaurioon. Öljynvaihto onkin edullinen tapa pitää moottori toimintakunnossa ja öljynsuodatin on syytä vaihtaa jokaisen huollon yhteydessä.

Ilmansuodatin

Ilmansuodattimen tehtävänä on poistaa imettävästä ilmasta likahiukkasia ja suojata moottoria kulumiselta. Tukkeutunut ilmansuodatin estää ilmantuloa moottorin palotilaan joka puolestaan vaikuttaa päästöihin niitä kasvattavasti.

Polttoainesuodatin

Polttoainesuodattimen tehtävänä on suodattaa polttoaineesta pois epäpuhtaudet ja kondensoitunut vesi. Uusien moottoreiden komponentit ovat herkkiä epäpuhtauksille ja polttoainesuodattimen vaihtamisesta riittävän usein kannattaa huolehtia.

Raitisilmasuodatin

Auton ilmastoinnin kautta autoon voi kulkeutua siitepölyä, katupölyä ja pakokaasua. Raitisilmasuodattimen tehtävänä on huolehtia, että nämä hiukkaset eivät pääse ajotilaan. Aktiivihiilisuodattimen tehtävänä on kuivata sisään tulevaa ilmaa ja suodattaa epämiellyttäviä hajuja. Lika ja kosteus sisätilan kennolla voivat aiheuttaa pahaa hajua. Mikäli autossasi ilmenee epämiellyttäviä hajuja, tee autolle ilmastoinnin puhdistus siihen tarkoitetuilla aineilla ( 54359 )  ja uusi sisäilman suodatin.

Raitisilmasuodattimet olisi hyvä uusia 15 000 kilometrin välein tai vaihtoehtoisesti ajoneuvon valmistajan ohjeiden mukaan. Nykyaikaisissa autoissa sisäilmansuodattimen vaihto kuuluu yleensä jokaiseen huolto-ohjelmaan.

Raitisilmasuodattimen vaihtotarvetta ilmaisevat:

  • pahanhajuinen sisäilma ajoneuvossa
  • lämmityslaitteen puhaltimen tehottomuus
  • lasien nopea huurtuminen

 

Tervetuloa ostoksille verkkokauppaamme

suodattimet mercedes-benz volvo ja bmw
Mercedes-Benz, BMW, Volvo ja Audi Suodattimet löydät helposti ja kätevästi verkkokaupastamme.

 

Tutustu myös muihin auton varaosista kertoviin sivuihimme: 

Mikäli tarvitset automerkkiisi perehtynyttä korjaamoa, KL-ServicePartner verkostomme palvelee. Nykyaikaiseen ajoneuvokaluston huoltoihin ja korjauksiin tarvitaan erikoisosaamista. KL-ServicePartner‐ korjaamot tarjoavat Mercedes‐ Benz‐, BMW‐, Volvo ja Audi ‐asiantuntemusta ja heillä on asianmukaiset välineet vianetsintään ja korjaustyöhön.