Jarrun osat Mercedes-Benz BMW ja Volvo

Voit hakea sopivia varaosia autoosi syöttämällä kenttään rekisterinumerosi tai valitsemalla mallin listalta:

Hae rekisterinumerolla

Jarrut ja jarrujärjestelmät Volvo

Ajoneuvon jarrujen kunto on tärkeä asia ajettavuuden ja turvallisuuden kannalta ja siitä kannattaa pitää hyvää huolta. KL-Varaosien verkkokaupan valikoimista löydät kaikki tarvitsemasi laadukkaat jarruosat Mercedes-Benz, BMW, Volvo ja Audi automerkkeihin. Pääset hakemaan autoosi sopivia jarruosia oheisen haun kautta tai vierailemalla verkkokaupassamme.

Jarrulevyt ja jarrupalat ja niiden vaihtotarve

Ajoneuvojen jarrut kuluvat käytössä ja altistuvat lialle ja kosteudelle. Lika ja kosteus puolestaan aiheuttavat jarrujärjestelmän osissa hapettumista johtaen siihen, että jarrun osat eivät toimi toivotulla tavalla ja jarrut saattavat jumiutua. Jumiutuminen taas aiheuttaa osien ennenaikaista kulumista ja turvallisuuden heikentymistä.

Uudempien autojen ajonvakautus- ja luistonestojärjestelmät aiheuttavat jarrujen nopeampaa kulumista. Sopiva vaihtoväli riippuu useista seikoista, esimerkiksi kuljettajan ajotapa, osien valinta sekä ajoneuvon kokonaiskunto vaikuttavat. Jos ajoneuvosta kuuluu esimerkiksi jarruttaessa ääntä tai ohjauksessa on ongelmia, auton jarrujärjestelmä kannattaa tarkastaa ja huoltaa. Uudemmat autot ovat varustettu jarrupalojen kuluneisuusilmaisimella. Mittaristoon syttyvä merkkivalo kertoo, kun jarrupalat ovat vaihdettava. Tarkemmat tiedot löydät auton käyttöohjekirjasta.

Myös jarrunesteen määrää kannattaa tarkkailla – jos nestetaso on matalalla, se viittaa jarruhuollon tarpeeseen ja mahdolliseen vuotoon. Jarruneste tulisi vaihtaa auton huolto-ohjelman mukaisesti.

Jarrulevyt kestävät usein yhden jarrupalojen vaihdon. Vanhaan, kuluneeseen jarrulevyyn on muodostunut selvä reunus kun se on vaihtokunnossa. Uudelle jarrulevylle tulee aina asentaa uudet jarrupalat.

Merkkejä siitä, että jarrulevy kannattaa vaihtaa:

  • Epänormaalit äänet kun jarrutat
  • Ajoneuvon puoltaminen jarrutettaessa
  • Ohjauspyörä tai jarrupoljin värisee jarrutettaessa
  • Jarrutusmatka on pitkä suhteessa nopeuteen
Mikäli kaipaat huoltoapua, laaja ServicePartner -korjaamoverkostomme auttaa kaikissa huolto- ja varaosa-asioissa ammattitaidolla. Lisätietoa korjaamoyhteistyöstämme osoitteessa kl-servicepartner.fi. Mikäli siis etsit myös asiantuntevaa Mercedes-Benz, BMW tai Volvo huoltoa, tutustu KL-ServicePartners-sivustoomme.

 

Tutustu myös muihin auton varaosista kertoviin sivuihimme: 

Mikäli tarvitset automerkkiisi perehtynyttä korjaamoa, KL-ServicePartner verkostomme palvelee. Nykyaikaiseen ajoneuvokaluston huoltoihin ja korjauksiin tarvitaan erikoisosaamista. KL-ServicePartner‐ korjaamot tarjoavat Mercedes‐ Benz‐, BMW‐, Volvo ja Audi ‐asiantuntemusta ja heillä on asianmukaiset välineet vianetsintään ja korjaustyöhön.