Alustan osat Mercedes-Benz, BMW, Volvo

Voit hakea sopivia varaosia autoosi syöttämällä kenttään rekisterinumerosi tai valitsemalla mallin listalta:

Hae rekisterinumerolla

Alustan osat Volvo

Auton suorituskykyyn ja ajo-ominaisuuksiin vaikuttavat myös auton rakenteeseen liittyvät tekijät. Ajoneuvon pyörien ripustus välittää tien ja auton välissä vaikuttavat voimat auton runkoon ja koriin ja vaikuttaa tämän vuoksi suuresti ajoneuvon ajettavuuteen ja ohjattavuuteen.

Voit hakea oheisen haun avulla tai suoraan verkkokaupastamme autoosi sopivat alustan osat. Tarjoamme alustan ja pyörien ripustuksen osia etu- ja taka-akseleihin.

Kallistuksenvakaajat

Kallistuksenvakaajan tehtävä on vakauttaa etuakselia ja taka-akselia ja vastustaa toisen puolen renkaan pystysuoraa liikettä ei kallistelua.

Tukivarret 

Tukivarsi toimii ajoneuvon pyörätuennan osana. Sen tehtävänä on liittää olkakappale apurunkoon tai auton koriin. Tukivarsi voi olla olemukseltaan tanko, putki, kotelo tai kehikko. Ajoneuvon rakenteissa on useita tukirvarsia; ylätukivarret, alatukivarret, etutukivarret sekä takatukivarret. Tukivarteen asennetaan puolestaan tukivarren pusla tai tukivarren suoja.

Pallonivel 

Pallonivel on pyörän ripustuksessa oleva nivel joka on yleensä integroituna tukivarteen. Pallonivel on siis renkaiden ja jousituksen välissä oleva nivel joka mahdollistaa tukivarsien taitto- ja kääntöliikkeen suhteessa toisiinsa.
Jotta ajoneuvon ohjaaminen olisi turvallista, ylä- ja alapallonivelten tulisi olla kunnossa. Mikäli alapallonivel on väljä, se voi johtaa ajoneuvon pyörän taittumiseen ajoneuvon alle jolloin ajon aikana on mahdollista menettää ajoneuvon ohjattavuus. Alapallonivelen kulumisen merkkejä voivat olla esimerkiksi kääntyessä kuuluvat naksahdukset. Myös kirskuvat äänet ajotien varrella oleviin hidasteisiin ajaessa tai pysähtyessä voivat olla merkki alapallonivelen kulumisesta ja vaihdon tarpeesta.

Raidetanko 

Raidetangon tehtävänä on kääntää renkaita kun ajoneuvon rattia käännetään. Raidetanko on auton etupyörien tuennassa oleva tanko, joka kulkee auton sivulta toiselle ohjausvaihteen läpi. Raidetangon päiden pituutta säätämällä voidaan säätää ajoneuvon aurauskulmaa.
Alustan osat Mercedes-Benz, BMW, Volvo
Alustan osat Mercedes-Benz, BMW, Volvo ja Audi merkkeihin kätevästi KL-Varaosien verkkokaupasta.

 

Tutustu myös muihin auton varaosista kertoviin sivuihimme: 

Mikäli tarvitset automerkkiisi perehtynyttä korjaamoa, KL-ServicePartner verkostomme palvelee. Nykyaikaiseen ajoneuvokaluston huoltoihin ja korjauksiin tarvitaan erikoisosaamista. KL-ServicePartner‐ korjaamot tarjoavat Mercedes‐ Benz‐, BMW‐, Volvo ja Audi ‐asiantuntemusta ja heillä on asianmukaiset välineet vianetsintään ja korjaustyöhön.